Taki sposób serwowania japońskiego przysmaku w wersji street food, stał się bardzo popularny w Australii, gdzie oprócz stożkowej formy jego podania; sprzedawane są też normalne, proste, podłużne rolki, również zwijane ręcznie i podawane w całości jako danie na wynos, które można trzymając w dłoni wygodnie zjeść. U nas w kraju, od jakiegoś czasu też już można zauważyć podobny trend bo w wielu różnych miastach ta nowa forma przekąski robi się coraz bardziej popularna. Dlatego, jeśli macie ochotę na smaki sushi, a mało czasu albo chęci na długie i dokładne zawijanie, wtedy wygodniej jest zrobić to ręcznie i przygotować sobie kilka stożków albo rurek. Czarny ryż jest bardzo odżywczy i ma lekko orzechowy posmak, super współgrający z podobnym posmakiem awokado, które dodaje również daniu fajnej kremowości i sprawia, że nie trzeba nawet do takich rolek specjalnego sosu. VEGAN HANDROLL SUSHI WITH BLACK RICE, AVOCADO AND SPINACH Temaki to rodzaj sushi, które zawijane jest ręcznie, bez użycia tradycyjnej bambusowej maty. Oprócz tego, w środku wylądował też chrupiący, świeży szpinak i kiełki, oraz marynowany imbir, który dodaje całości fajnego kontrastu. Tradycyjny biały ryż można zamienić na jakiś kolorowy, pamiętając aby był w miarę kleisty po ugotowaniu. Therefore, if you fancy a taste of sushi, and have little time or desire for long and accurate wrapping, then its better to roll it by hand and prepare few cones or long rolls. And you dont have to stick to classical ingredients too. You can replace the traditional white sushi rice with a colorful rice, just remember it should be quite sticky after cooking. Z wyglądu przypomina stożek, a w jego wnętrzu znajduje się ryż wraz z dodatkami.