Naleśniki jogurtowe. Jogurt zamiast mleka

meandkatie1
Obiad
23.01.2017 12:39
Naleśniki jogurtowe. Jogurt zamiast mleka

Ciasto na naleśniki z jogurtem zamiast mleka można wykorzystać także do upieczenia pysznych placuszków na śniadanie lub na podwieczorek, wystarczy dodać tylko trochę więcej mąki, by ciasto było gęstsze. Idealne naleśniki Naleśniki można przygotować na słodko, na ostro, z warzywami, z mięsem. Naleśniki z jogurtem można podawać ze świeżymi owocami, delikatnymi serkami, bitą śmietaną, czekoladą, ale można dodać do nich także farsz mięsny, grzybowy lub szpinakowy. Przepis na pyszne naleśniki z jogurtem Przygotowanie i usmażenie naleśników dla czterech osób zajmie około godziny, to niewiele w porównaniu z zachwytem domowników. W dalszej części artykułu przeczytasz, jak przygotować delikatne naleśniki na jogurcie i jak można stworzyć z nich pyszny posiłek. Naleśniki na jogurcie można robić nie tylko z mąki pszennej typu 450 lub 500. Naleśniki z jogurtem Naleśniki mają to do siebie, że niekoniecznie muszą być robione na mleku. Podczas smażenia nie trzeba będzie wtedy dodawać tłuszczu na patelnię, a naleśniki nie będą się przypalać. Ciasto musi być wtedy nieco gęstsze, zbyt rzadkie powoduje, że naleśnik rwie się przy przewracaniu na drugą stronę. Na ciasto potrzebujesz: 220 g mąki, najlepiej przesianej, 2 jajka, 300 g jogurtu greckiego, 400 ml wody mineralnej, 1 łyżka cukru (opcjonalnie), 6 łyżek oleju. Oczywiście do ciasta trzeba dodać jajka, ale trzeba zachować umiar, ponieważ zbyt duża ilość sprawia, że naleśniki będą twarde i będą się łamać przy zawijaniu. Naleśniki najlepiej smażyć na płaskiej patelni do naleśników, ale można użyć każdej innej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.glodnapolka.pl/nalesniki-jogurtowe-jogurt-zamiast-mleka/