Schab w miodowej marynacie

Obiad
23.01.2017 10:37
Schab w miodowej marynacie

Składniki: ok. 1 kg schabu bez kości 1 łyżka miodu 1 łyżeczka papryki wędzonej mielonej 1/2 łyżeczki papryki ostrej mielonej duża szczypta soli 5 łyżek oliwy 1/2 łyżeczki soku z cytryny Następnie schab przekładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy wodą do poziomu około 5 mm, wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu Wyciągamy i odstawiamy na 5 minut żeby mięso odpoczęło (żeby soki zostały w mięsie). Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy (miód miałam zwykły - nie płynny).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moje-pitraszenie.blogspot.com/2017/01/schab-w-miodowej-marynacie.html