Szczypanki z farszem twarogowym

Małgorzata
Desery
21.01.2017 19:00
Szczypanki z farszem twarogowym

Składniki ciasto 250 g mąki 3 łyżki oleju 1/4 łyżeczki soli ok. 3/4 szkl wody farsz 250 g białego sera 2 żółtka 2 łyżki mąki ok. 4 łyżki cukru 1 łyżeczka mielonego kardamonu 1 łyżka skórki pomarańczowej do ciast dodatkowo czekolada 1. Biały ser miksujemy z żółtkami, mąką, cukrem , kardamonem oraz skórką pomarańczową do uzyskania puszystej masy. 5. Napełniamy każde ciasteczko farszem i pieczemy w 200 stopniach około 25 minut. 4. Brzegi każdego dosłownie szczypiemy w 6-8 miejscach. Kardamon i skórka pomarańczowa sprawiają, że ser nabiera całkiem nowego smaku. Wkładamy do foliowej torebki i zostawiamy na 20 minut aby odpoczęło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/01/21/szczypanki-z-farszem-twarogowym/