- Składniki na ciasto: - 250g masła - 200g cukru - 200g mąki pszennej - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia - 4 jajka - 4 łyżki mleka - 3 łyżki kakao - Składniki na masę: - 500ml mleka - 6 łyżek kaszy manny - 200g masła - 200g cukru - 200g wiórek kokosowych - Składniki na polewę: 200g czekolady gorzkiej - 100ml śmietany słodkiej 30% - Przygotowanie: Czekoladę razem ze śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali (tylko na średniej mocy przez 30 sekund). Czekoladę razem ze śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali (tylko na średniej mocy przez 30 sekund). Pyszne ciasto-bardzo proste do zrobienia,spód ucierany dzięki temu jest fajnie wilgotny i do tego kokosowa masa na bazie mleka z kaszą manną-i czekolada-cóż chcieć więcej???polecam gorąco do niedzielnej kawki i nie tylko!!! Gotową, gorącą masę wylewamy na zimne ciasto.