ZAPIEKANY TORT TORTILLOWY

Magdalena
Zapiekanki
21.01.2017 0:28
ZAPIEKANY TORT TORTILLOWY

Szczerze polecam! Składniki: 4 szt. tortilli 2 cebule 500 g mięsa mielonego z indyka 1 op. soczewicy w puszce 1/2 op. kukurydzy w puszce 1 op. pomidorów krojonych w puszce 1/2 szklanki soku pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1 łyżeczka cukru 100 g sera żółtego 2 jajka majeranek olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Tort z tortilli przełożony sosem pomidorowym z mięsem mielonym, soczewicą i kukurydzą, zapieczony z serem w piekarniku. Na końcu dodajemy soczewicę w puszce oraz kukurydzę i dusimy jeszcze ok. 5 min. Tortille podgrzewamy przez 1 min. w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy jedną tortille na nią wykładamy 1/4 porcji sosu i przykrywamy kolejną tortillą. Ciekawy i prosty pomysł na obiad - oryginalna zapiekanka w formie tortu! Dodajemy pomidory w puszce oraz sok pomidorowy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/01/zapiekany-tort-tortillowy.html