SKŁADNIKI: kakao – 1 szklanka olej kokosowy tłoczony na zimno, nierafinowany: 2/3 szklanki miód: 2 łyżki lub więcej jeśli chcemy zrobić słodszą i bardziej kaloryczną dodatkowo: wiórki kokosowe/orzechy/suszone owoce – co kto lubi 🙂 SPOSÓB WY KONANIA: 1. Olej kokosowy rozpuszczamy w misce w kąpieli wodnej (powyżej 25 stopni C się rozpuszcza). 2. Składniki na czekoladę łączymy ze sobą w naczyniu i mieszamy dokładnie do powstania gładkiej masy. 3. Masę przekładamy do formy (ja wylałam na malutką blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia) i wkładamy do lodówki. A jeśli mi zasmakuje to na poczekaniu mogę zjeść pół tabliczki. Przepadam jednak za gorzką, prawdziwie kakaową, z orzechami lub wiórkami kokosowymi. To dla mnie najlepsze lekarstwo na chandrę, PMS i latające oko.