ROLADKI Z TORTILLI (Z ŁOSOSIEM/Z SALAMI)

Gosia
Przekąski
26.01.2016 19:21
ROLADKI Z TORTILLI (Z ŁOSOSIEM/Z SALAMI)

🙂 SKŁADNIKI (na 14 sztuk ROLADEK Z ŁOSOSIEM) 2 tortille pszenne (w opakowaniu są zazwyczaj 4 szt) 15-200 g serka typu Almette lub zwykłego twarogu 200 g łososia wędzonego (najlepiej atlantycki) kilka liści sałaty lub jarmużu 2 – 4 łyżeczki chrzanu POTRZEBNE TAKŻE BĘDĄ: wykałaczki folia spożywcza SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Serek mieszamy z chrzanem (jeśli używamy twarogu blendujemy go z chrzanem). SKŁADNIKI (na 14 sztuk ROLADEK Z CZERWONYM PESTO I SALAMI) 2 tortille pszenne lub kukurydziane słoiczek czerwonego pesto 12 plasterków salami lub innej wędliny 8 plasterków żółtego sera (opcjonalnie) kilka liści sałaty lub jarmużu POTRZEBNE BĘDĄ: wykałaczki folia spożywcza SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Tortillę smarujemy czerwonym pesto zostawiając wolny centymetr od brzegu. Zazwyczaj przygotowuję roladki w dwóch wariantach smakowych: z łososiem i twarożkiem oraz z salami (lub szynką) i czerwonym pesto. Napisz mi ciekawy komentarz pod wpisem tutaj lub na Facebooku Każdy taki miły gest to motywacja do dalszej pracy nad rozwojem bloga i własnym, bo dzięki temu wiem, że moi czytelnicy gdzieś tam są, czytają i podoba im się to, co piszę. Pomysł na tortillowe roladki kiedyś sprzedała mi chyba moja mama i od tamtej pory są jedną z ulubionych przekąsek na każdej imprezie. U mnie te roladki znikają z talerzy jako pierwsze, dlatego właśnie nie zdążyłam zrobić zdjęć tym z salami i czerwonym pesto. Na pesto kładziemy żółty ser, po 4 plastry na każdą tortillę. Wyjmujemy z lodówki i każdą tortillę kroimy na około 6-7 kawałków. Wyjmujemy z lodówki i każdą tortillę kroimy na około 6-7 kawałków. Można zrobić wersję z samymi warzywami dodając np. zamiast łososia paprykę pociętą w słupki, ogórka. Zaręczam, że jeśli raz włączycie tą przekąskę do waszego imprezowego menu, zagości w nim już na dobre. Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez około 4 godziny. Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez około 4 godziny. W każdy kawałek wbijamy wykałaczkę, którą od góry można udekorować jeszcze pomidorkiem koktajlowym. W każdy kawałek wbijamy wykałaczkę, którą od góry można udekorować jeszcze pomidorkiem koktajlowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qulinarna.com/2015/10/23/roladki-z-tortilli-z-lososiem-z-salami/