Pstrąg pieczony w piekarniku

Karolina
Obiad
19.01.2017 10:11
Pstrąg pieczony w piekarniku

Na obiad pstrąg pieczony w piekarniku W ostatnim tygodniu naszła mnie ochota na rybę, ale nie taką w panierce na głębokim tłuszczu. Składniki dla dwóch dorosłych osób: - pstrąg patroszony 2szt (ja kupiłam w biedronce za nie całe 12zł) - kilka ząbków czosnku - masło - pietruszka lub koperek (opcjonalnie) - pieprz i sól (najlepiej morska) - folia aluminiowa do pieczenia - cytryna - przyprawy wg.uznania Przygotowanie Rybę nacinamy kilkukrotnie z obydwu stron dość głęboko, ale nie na wylot i wciskamy w szczeliny plasterki czosnku. Masło Aby nasz pstrąg pieczony w piekarniku, nie był zbyt suchy, z obydwu stron smarujemy rybkę masłem. Pstrąg pieczony w piekarniku z masełkiem, czosnkiem i pietruszką, jest na prawdę aromatyczny i delikatny. Pstrąg pieczony w piekarniku idealnie nadaje się dla osób, które są na diecie i dbają o linię. Wyciągamy z piekarnika i jeżeli nam się uda możemy zdjąć z folii – mi niestety się nie udało. Jak podajemy? Pstrąg pieczony w piekarniku najlepiej smakuje z plasterkiem cytryny, ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi. Pstrąga nacieramy z obydwu stron oraz w środku solą (najlepiej morską) i świeżo mielonym pieprzem (można także użyć innych ulubionych przypraw) Ja nie przepadam za rybami, muszą być na prawdę dobrze zrobione abym się skusiła. W oczy rzucił mi się patroszony pstrąg. Czosnek kroimy na plasterki a 1-2 ząbki wyciskamy przez praskę Sól, pieprz i czosnek

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wysmakowana.pl/2015/09/pstrag-pieczony-w-piekarniku/