Piersi z kaczki w pomarańczowym sosie

Małgorzata
Obiad
05.10.2015 9:32
Piersi z kaczki w pomarańczowym sosie

Piersi z kaczki w pomarańczowym sosie Autor: Małgorzata Chyla o 09:01:00 Etykiety: kaczka, kaczka przepisy, kaczka w pomarańczach, kaczka w sosie, pieczona kaczka, piersi z kaczki, piersi z kaczki z sosem pomarańczowym, pomarańcze, przepis na kaczkę, sos pomarańczowy Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Na patelni z wytopionym z kaczki tłuszczem przesmażamy chwilkę skórkę pomarańczową, po czym dodajemy sok i filety z pomarańczy. Mięciutkie, soczyste piersi z kaczki w sosie pomarańczowym - polecam gorąco ten bardzo łatwy przepis i podanie mięsa w towarzystwie smażonych kopytek i sałaty. Palce lizać :) SKŁADNIKI 4 średnie piersi kaczki 4 pomarańcze 2 łyżki masła 1 łyżka miodu sól pieprz PRZYGOTOWANIE Piersi myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nacinamy skórę w kratkę - ostrożnie, by nie przeciąć mięsa. Upieczone piersi kroimy w grube plastry (mięso powinno być różowawe, skórka chrupiąca - jeśli piersi były bardzo duże wydłużamy czas pieczenia). Przekładamy piersi do naczynia żaroodpornego (nie wylewamy tłuszczu z patelni!). Tutaj bardzo fajny filmik instruktażowy, jak to zrobić w prosty sposób klik klik Dodajemy masło i na średnim ogniu redukujemy często mieszając, aż zgęstnieje do konsystencji sosu (około 20 minut). Z dwóch pomarańczy wyciskamy sok (bez pestek).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/10/piersi-z-kaczki-w-pomaranczowym-sosie.html