Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 70 minut Proporcje na keksówkę o wymiarach 20 cm x 11 cm Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki brązowego cukru sok z jednej pomarańczy starta skórka z pomarańczy 2/3 szklanki naturalnego jogurtu 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kardamonu 0,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki mielonej skórki pomarańczowej 2 czerwone pomarańcze Glazura do ciasta: 2 łyżki konfitury pomarańczowej lub innej 2 łyżki wody Wykonanie: W jednej misce mieszamy jajka, olej, jogurt, sok z pomarańczy i startą skórkę z pomarańczy. Keksówkę wyjmujemy z piekarnika, po 5 minutach wyjmujemy z niej ciasto wraz z papierem i studzimy na kratce. Do tej pory z czerwonymi pomarańczami robiłam koktajl jogurtowy z kukurydzą , sałatkę z granatem i szybkie tarty . Dziś natomiast zapraszam moich czytelników na szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami i jogurtem naturalnym. Możecie je upiec z wykorzystaniem różnych owoców, pamiętajcie jednak, aby były one odsączone z soku. Jeśli po wyjęciu go z ciasta jest suchy nasze ciasto jest gotowe. Przed wyjęciem go z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone. W garnuszku podgrzewamy konfiturę wraz z wodą, gotujemy przez chwilę, a następnie dokładnie blendujemy. Keskówkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto, na wierzchu układamy dwie warstwy plasterków pomarańczy. Czerwone pomarańcze - czy wiecie, że teraz właśnie jest na nie idealny czas ?