Ja trochę za mało je spłaszczyłam i wyszły mi dość grube, więc polecam je trochę bardziej docisnąć ;) Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych 3 łyżki mąki owsianej 50 g zmielonych na mąkę migdałów szczypta soli 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki syropu z agawy 100 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstęp i spłaszczać widelcem lub łyżką na kształt okrągłych ciastek. Przepyszne i kruche owsiano-migdałowe ciasteczka w polewie z gorzkiej czekolady, czyli kolejna propozycja zdrowszej przekąski. Dodać roztopiony olej kokosowy oraz syrop z aga wy i dokładnie wymieszać łyżką. Naprawdę jedne z najlepszych ciasteczek owsianych jakie jadłam.