SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 339 kcal) 500 g mięsa mielonego z indyka 150 g pieczarek 1 pęczek pietruszki 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 duże bataty 200 ml jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól, pieprz suszony tymianek , zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Bataty obieramy i kroimy w słupki. Smacznego :) 1 porcja - 339 kcal: - białka - 37 g - tłuszcze - 13 g - węglowodany - 29 g - błonnik - 4,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) na 30-35 minut. Formujemy 4 kotlety i smażymy na wolnym ogniu ze wszystkich stron na złoto.