Czekoladowy budyń z ryżu.

Fit
09.01.2017 22:40
Czekoladowy budyń z ryżu.

Cynamon - 1/2 łyżeczki. Gałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczki. Woda niegazowana - 1/2 szklanki Miód lub syrop klonowy - 3 łyżki. W garnku wymieszać: mleko kokosowe, wodę, olej kokosowy, miód, cynamon, gałkę muszkatołową i sól. Dodać ugotowany czarny ryż (może być też brązowy ryż) i kakao. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając,aż budyń zgęstnieje. Dziś kolejny przepis z czekoladą w roli głównej, a mianowicie-budyń. Mleko kokosowe,z puszki - 3/4 szklanki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fit-kolezanka.blogspot.com/2017/01/czekoladowy-budyn-z-ryzu.html