Składniki: - 250 g filetu z dorsza - 200 g marchewek baby - 6-10 pomidorków koktajlowych - pęczek natki pietruszki - duża cebula - 4 ząbki czosnku - dwie łyżki masła - sok z połowy pomarańczy - łyżka soku z cytryny - sól morska - pieprz kolorowy świeżo mielony - ok 60 g parmezanu - 1/2 opakowania makaronu tagliatelle Dorsza kroimy w podłużne kawałki. W tym czasie na drugiej patelni rozgrzewamy drugą łyżkę masła i układamy dorsza skórą do dołu (o ile wybraliśmy filet ze skórą). Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy cebulę z czosnkiem i czekamy aż się zeszkli. W miseczce mieszamy składniki marynaty: sok wyciśnięty z pomarańczy i cytryny + sól morska i pieprz kolorowy. Dodajemy marchewki baby (u mnie mrożone), smażymy do momentu aż się rozmrożą i zaczną nabierać złotego koloru. Następnie obracamy kawałki ryby i smażymy jeszcze ok minutę na drugiej stronie.