Składniki (na ok 30 muszli): - oczywiście muszle makaronowe:) Farsz: - pojedynczy filet z kurczaka - 1 bakłażan - 50 g niebieskiego sera lazur - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - natka pietruszki - sól, pieprz - łyżka masła do smażenia Sos: - puszka pomidorów krojonych - zioła prowansalskie - sól, pieprz, cukier, czosnek granulowany Przechodzimy do sosu: Pomidory z puszki wkładamy do rondla, gotujemy na małym ogniu 10-15 minut, dodajemy cukier, sól pieprz i czosnek do smaku. W dużym garnku zagotowujemy wodę z łyżką soli i odrobiną oliwy, wkładamy muszle i gotujemy aldente, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Następnie dodajemy pokrojonego w drobną kostkę bakłażana, duzimy pod przykryciem do miękkości, następnie zdejmujemy pokrywkę i czekamy aż woda odparuje. Sos wylewamy na dno naczynia żaroodpornego, każdą muszlę nadziewamy farszem i kładziemy na sos.