Bezglutenowe ciasto bananowe z budyniem na czekoladowym spodzie

Agata
Ciasta
09.01.2017 11:57
Bezglutenowe ciasto bananowe z budyniem na czekoladowym spodzie

3.5.3226 English recipe Gluten Free Banana Chocolate Cake 23 cm cake tin Bottom 150 g millet (weight before cooking) 1 whole egg 1 egg yolk 50 g sugar 1 tbsp of coconut oil 100 g of milk chocolate a few tbsp of milk 2 tbsp cocoa pinch of salt Banana cream 500 ml of milk ½ cup powdered sugar ½ cup potato flour 125 g butter 2 egg yolks 1 ripe banana Additionally 2 bananas shredded coconut Roast millet on the dry pan. Drukuj Bezglutenowe ciasto bananowe z budyniem na czekoladowym spodzie tortownica o średnicy 23 cm Składniki Spód 150 g kaszy jaglanej (waga przed ugotowaniem) 1 całe jajko 1 żółtko 50 g cukru 1 łyżka oleju kokosowego 100 g mlecznej czekolady kilka łyżek mleka 2 łyżki kakao szczypta soli Krem bananowy 500 ml mleka ½ szklanki cukru pudru ½ szklanki mąki ziemniaczanej 125 g masła 2 żółtka 1 dojrzały banan Dodatkowo 2 banany wiórki kokosowe W formie tarty z bananami i budyniem, w formie chlebka bananowego lub z kremem budyniowym z bananami na czekoladowym spodzie z kaszy jaglanej. Niestety często ciasto bezglutenowe z mąki bezglutenowej wychodzi suche, natomiast użycie kaszy jaglanej zamiast mąki sprawia, że ciasto czy też spód jest wilgotne i nie kruszy się. Jeśli chcesz spróbować inne ciasta bezglutenowe z kaszy jaglanej to koniecznie spróbuj: Krem budyniowy, który przykrywa czekoladowy spód to nic innego jak domowy budyń z zmiksowanymi bananami. Dlaczego zrobiłam spód ciasta z kaszy jaglanej, a nie z mąki? Dlatego takie ciasto bananowe z domowym budyniem i jaglanym spodem z czekoladą to nie grzech! Przelej wrzątkiem, a następnie wrzuć do garnka z gotująca się wodą (wody ma być 2,5 raza więcej od kaszy). Piekłam już wiele takich ciast i smakowały one nawet osobom, które z pogardą patrzą na produkty bezglutenowe. Spread sliced ​​bananas and pour the banana cream. Roast shredded coconut in the dry pan pan and sprinkle them top of the cake. Set aside to cool and store for a few hours in the refrigerator to frozen custard. Samo zdrowie – kasza jaglana jest zdrowa, banany jak widać także, domowy budyń jest dużo zdrowszy od kupnego, a czekolada poprawia koncentrację i humor :) Banany nie cieszą się dobrą opinią ze względu na ich kaloryczność i wysoki indeks glikemiczny. Nim polałam spód budyniem rozłożyłam na nim plasterki bananów, by wzmocnić bananowy smak. Wiórki kokosowe (ok. ½ szklanki) zrumień na patelni i posyp nimi wierzch ciasta. Pour the boiling water, then throw into a pot of boiling water (water should be 2.5 times more than porridge). W garnuszku zagotuj 400 mleka z masłem. Cool cooked millet, add the egg yolk, sugar, cocoa, salt and coconut oil. Kasza jaglana jest kaszą bezglutenową i idealnie sprawdza się we wszelkich wypiekach, gdzie gluten jest niepożądany. Ciasto jaglane przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 40 minut w temp. 175 st. C. Okazuje się, że nie! Banany mają wiele zalet i właściwości cennych dla naszego zdrowia. Ciasto bananowe można zrobić na wiele sposobów. Mix together. Millet cake pour into a baking pan lined with baking paper and bake for approx. Odstaw do przestygnięcia i schowaj na kilka godzin do lodówki aby krem zastygł.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.eksperymentalnie.com/2017/01/bezglutenowe-ciasto-bananowe-z-budyniem.html