Kluski leniwe

Basia
Desery
04.01.2017 9:07
Kluski leniwe

Przepisów na kluski na pewno na blogu będzie coraz więcej. Do tej pory robiłam kluski ziemniaczane na słono , i kluski na słodko . Składniki: Sposób przygotowania: - 25 dag maki pszennej - 70 dag półtłustego twarogu - 2 jajka - sól Twaróg przeciskamy przez praskę min. 2-krotnie. Często robię je, gdy nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie. Mama zawsze robiła je od razu z podwójnej porcji bo znikały w oka mgnieniu. Już teraz wiem, że wiązało się to z masową ilością, jaką przyszło mojej mamie robić i pojemnością naszych żołądków. Tym razem mój wybór padł na kluski leniwe. Nie wiem czemu, ale zawsze myślałam, że ich przygotowanie zajmuje bardzo dużo czasu. Formujemy wałek, który następnie tniemy po skosie na mniejsze kawałki. Gotujemy do czasu aż wypłyną na powierzchnię.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/01/kluski-leniwe.html