ciasto naleśnikowe: - 1,5 szklanki mąki gryczanej - 3 jajka - 1,5 szklanki wody - szczypta soli - szczypta cukru farsz: - 50 dag łopatki albo karkówki - 2 garście suszonych grzybów (zalane wodą na noc) - 2 średnie marchewki - kawałek selera - przyprawa zbójnicka RAFEX Marchew, seler obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. ponadto: - tłuszcz do smażenia - natka pietruszki - starty na tarce żółty ser do posypania Przed podaniem posypujemy serem i natką pietruszki. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8 naleśników podlewamy wodą z grzybów i dusimy do miękkości. Nakładamy na nie farsz.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2015/12/lesne-nalesniki-z-maki-gryczanej.html