Moje połączenia to: - sałatka/mango/awokado/ sos teriyaki - łosoś wędzony/ awokado/serek philadelphia - łosoś wędzony/mango/awokado/sałata/sos teriyaki - łosoś wędzony/ ogórek/serek philadephia - łosoś wędzony/mango/ogórek/ sałata/ sos teriyaki 😉 Składniki: 1 szklanka ryżu do sushi 5 szt. tortilli 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżeczki cukru 1/2 łyżki soli 100 g łososia wędzonego 1/2 awokado 1/2 mango 6 listków sałaty 100 g serka philadelphia ogórek świeży sos sojowy sos teriyaki Wykonanie: Idealnie sprawdzą takie dodatki jak: łosoś wędzony lub grillowany, paluszki krabowe, awokado, ogórek, mango, liście sałaty, serek philadelphia oraz sosy: sojowy, chili i teriyaki. Tortille podgrzewamy pojedynczo w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 1 min. Tortille kładziemy na macie do sushi. Na ciepłe tortille układamy cienko ryż, dłońmi wcześniej namoczonymi w wodzie, gdyż wtedy ryż mniej się klei do rąk. Po tym czasie, zalewamy ryż wodą (ok. 1-1,5 cm na powierzchnię ryżu), garnek zakrywamy pokrywką i doprowadzamy do wrzenia. Przygotowujemy składniki : awokado i mango obieramy ze skórki i kroimy na cienkie paski. W tym czasie przygotowujemy sos do ryżu : Do kubka wlewamy ocet ryżowy, dodajemy cukier oraz sól i mieszamy do rozpuszczenia składników. Po ugotowaniu zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy go pod przykryciem jeszcze na 15-20 min. Przekąski smakują wyśmienicie i na pewno zrobią furorę na nie jednej imprezie Ale dziś nie będzie tradycyjnych sushi, a przekąski w tortilli ala sushi.