SKŁADNIKI: 1,5 szklanki kaszy jaglanej 2 małe banany 2 kaki garść suszonej morwy 2 łyżki oleju kokosowego odrobina mleka migdałowego 2 łyżki słodzika (ksylitol, stewia, miód) POLEWA: 33g czekolady 100% (może być mniej) łyżeczka oleju kokosowego 1/3 szklanki wody WYKONANIE: Po uzyskaniu gładkiej konsystencji do masy jaglanej dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę kaki oraz morwę. Efekt możecie zobaczyć na zdjęciach :DJeśli jesteście ciekawi, jakie właściwości zdrowotne skrywa w sobie morwa, to zapraszam was do przeczytania TEGO artykułu.📄 Całość przekładamy do wysmarowanej olejem kokosowym formy do pieczenia ciast- pieczemy w 180stopniach przez 40 min.: Po ugotowaniu, dolewamy mleko migdałowe, dosładzamy, dodajemy olej kokosowy i całość blendujemy (ja wszystko wymieszałam i ugniotłam ;D).