Oliwki w cieście francuskim

Ewelina
Przekąski
26.12.2016 20:00
Oliwki w cieście francuskim
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 5 min

Składniki

  • ciasto francuskie
  • oliwki

Przepis

Ciasto francuskie kroimy na wąskie paski.

Zdjęcie Oliwki w cieście francuskim #1

Zdjęcie Oliwki w cieście francuskim #2 Oliwki nabijamy na patyczki. Poszczególne oliwki owijamy ciastem francuskim, smarujemy jajkiem a następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.

Zdjęcie Oliwki w cieście francuskim #3

Zdjęcie Oliwki w cieście francuskim #4

Zdjęcie Oliwki w cieście francuskim #5

Zdjęcie Oliwki w cieście francuskim #6 Podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego

Zdjęcie Oliwki w cieście francuskim #7