Składniki: - 250 g margaryny - 250 g cukru - 3 jajka - 5 łyżek wody - 200 mąki pszennej - 3 łyżki kakao bez cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli do wysmarowania formy - masło lub margaryna - bułka tarta do posypania - wiórki kokosowe Przygotowanie: - Formę na keks smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. - Gotowe ciasto odkładamy do ostudzenia, wyjmujemy z formy i smarujemy odstawioną wcześniej polewą czekoladową. Upiekłam w mojej ulubionej formie na keks, bo świetnie i wygodnie się kroi na kawałki. - Do dużej miski przelewamy ostudzoną polewę, dodajemy żółtka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Zamiast polewy czekoladowej możesz podać to ciasto z bitą śmietaną! Lubię połączenie czekolady z kokosem, dlatego też, wierzch posypuję wiórkami kokosowymi.