Pół jabłka obrać, znów przekroić na pół i część pokroić w kostkę, a część w plasterki, obsypać cynamonem. Pół jabłka obrać, znów przekroić na pół i część pokroić w kostkę, a część w plasterki, obsypać cynamonem. Składniki: - 3 białka jaj - 2 żółtka - 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika - 3 łyżki mąki ryżowej - szczypta soli - 2 łyżki ksylitolu - pół łyżeczki proszku do pieczenia - pół banana - pół jabłka Wykonanie: W misce ubić białka ze szczyptą soli na sztywna pianę, dodać ksylitol i dalej ubijać. W misce ubić białka ze szczyptą soli na sztywna pianę, dodać ksylitol i dalej ubijać. Omlet jest bezglutenowy, z aromatyczną przyprawą do piernika (uwaga na skład, niektóre firmy dodają mąkę pszenną i cukier), do tego słodziutkie jabłko obsypane cynamonem i troszkę banana do urozmaicenia. Na koniec wrzucić jabłko pokrojone w kostkę i znów wymieszać. Na koniec wrzucić jabłko pokrojone w kostkę i znów wymieszać. Masę przeleć do naczynia*, wyrównać, na wierzch położyć plasterki jabłka i banana. Masę przeleć do naczynia*, wyrównać, na wierzch położyć plasterki jabłka i banana.