Uszka z farszem grzybowym

Ewelina
Dania mączne
16.12.2016 11:50
Uszka z farszem grzybowym
  • Czas gotowania: 2 min

Składniki

Składniki na ciasto:

  • 600 g mąki pszennej
  • pół łyżki soli
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 szklanka wody

 

Składniki na farsz:

  • 4 cebule
  • 1 kg pieczarek
  • 4 ząbki czosnku

Przepis

Przesiewamy mąkę z solą do miski. Dodajemy żółtko, dwie łyżki oliwy oraz cały czas mieszając stopniowo dodajemy wody. Wyrabiamy do połączenia się wszystkich składników w jednolite ciasto. Ciasto odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce.

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #1

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #2

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #3 Na rozgrzej patelni podsmażamy cebulę a następnie dodajemy posiekane pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem oraz doprawiamy czosnkiem. Całość podsmażamy przez 2-3 minuty.

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #4

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #5 Ciasto kroimy na 2 części a następnie rozwałkowujemy każdą z nich. Przy pomocy dużego kieliszka wycinamy krążki z ciasta. W każdy krążek nakładamy farsz i zawijamy.

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #6

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #7

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #8

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #9

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #10 Gotujemy przez kilka minut i gotowe. Smacznego!

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #11

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #12

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #13

Zdjęcie Uszka z farszem grzybowym #14