- Czas gotowania: 2 min
Składniki
Składniki na ciasto:
- 600 g mąki pszennej
- pół łyżki soli
- 1 żółtko
- 2 łyżki oliwy
- 1 szklanka wody
Składniki na farsz:
- 4 cebule
- 1 kg pieczarek
- 4 ząbki czosnku
Przepis
Przesiewamy mąkę z solą do miski. Dodajemy żółtko, dwie łyżki oliwy oraz cały czas mieszając stopniowo dodajemy wody. Wyrabiamy do połączenia się wszystkich składników w jednolite ciasto. Ciasto odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce.
Na rozgrzej patelni podsmażamy cebulę a następnie dodajemy posiekane pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem oraz doprawiamy czosnkiem. Całość podsmażamy przez 2-3 minuty.
Ciasto kroimy na 2 części a następnie rozwałkowujemy każdą z nich. Przy pomocy dużego kieliszka wycinamy krążki z ciasta. W każdy krążek nakładamy farsz i zawijamy.
Gotujemy przez kilka minut i gotowe. Smacznego!