Łazanki z kapustą i grzybami – Składniki: ok. 200g makaronu łazanki (lub więcej – wedle upodobań) 800-1000g kapusty kiszonej 500g pieczarek 3 duże cebule olej do smażenia wrzątek – do duszenia kapusty 2 liście laurowe sól, pieprz do smaku Łazanki z kapustą i grzybami – Wykonanie: Makaron łazanki możecie podawać w takiej wersji z kapustą i pieczarkami jak podałam poniżej lub użyć dwóch innych kapuścianych dodatków, na które przepisy znajdziecie tutaj: Kapusta z suszonymi grzybami wigilijna lub Wigilijna kapusta z grzybami i żurawiną. Łazanki z kapustą i grzybami to bardzo proste świąteczne danie, które zasmakuje chyba każdemu :) Wymieszać makaron z farszem z kapusty i pieczarek. Wlać na patelnię ok. 100ml wody, przykryć wieczkiem i dusić kilka minut od czasu do czasu mieszając. Kapustę opłukać, pokroić na mniesze kawałki, zalać wodą i gotować do miękkości (ok. 20minut). Pieczarki oczyścić (przeczytaj artykuł:Pieczarki – obierać czy myć?), pokroić w kostkę.