Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kokosem bez mąki

Martyna
Ciasta
12.12.2016 19:17
Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kokosem bez mąki

Składniki na ciasto: – ok. 200g marchewki (2 spore sztuki) – 90g wiórków kokosowych – 60g orzechów pekan – 50g orzechów włoskich – 3 jajka – 2 łyżki masła orzechowego – 2-4 łyżki miodu/syropu klonowego – 1,5 łyżeczki cynamonu – 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej – szczypta soli Składniki na polewę: – 50g wiórków kokosowych – 30g masła/oleju kokosowego – 1-2 łyżeczki miodu/syropu klonowego Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach lub rozdrabniamy w malakserze. Kiedyś już publikowałam podstawowy przepis na ciasto marchewkowe z użyciem mąki orkiszowej z opcją wykonania go z pysznym kremem cynamonowym. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie o wymiarach 21 x 11 x 7), umieszczamy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni i pieczemy 30-35 minut. Ciasto studzimy, nakładamy na wierzch polewę i resztę pekanów (całych lub posiekanych na kawałki). Ostatnio nie było u mnie na blogu przepisu na ciasto..

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/ciasto-marchewkowe-kokosem-bez-maki/