Piernikowy śledź

Agata
Boże Narodzenie
11.12.2016 13:59
Piernikowy śledź

Piernikowy śledź Czas przygotowania: 30 minut + czas macerowania Składniki: - 250 g filetów śledziowych - 1 duża cebula - 1 łyżeczka masła - 4 goździki - 2 nasionka kardamonu - 1 listek laurowy - 3 ziela angielskie - 1/2 łyżeczki cynamonu - sok z 1 pomarańczy - 2 łyżki miodu - ocet balsamiczny - 6 pierniczków Wykonanie: Cebulę kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanym maśle. Uczestniczyłam ostatnio w warsztatach kulinarnych, na których przygotowywałyśmy śledzie w różnych smakach i między innymi pojawił się na nich właśnie śledź z piernikiem. W makutrze ucieramy goździki, ziele, angielskie, listek laurowy i nasionka kardamonu, wrzucamy do cebuli, dodajemy cynamon, sok pomarańczowy i miód. Piernikowy śledź Święta coraz bliżej, dlatego dziś zapraszam na kolejny przepis do kolekcji śledziowej, czyli przed Wami piernikowy śledź.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/12/piernikowy-sledz.html