Smalec do chleba

Agata
Przekąski
18.01.2016 19:48
Smalec do chleba

Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 700 g grubej słoniny 2 cebule 1/2 jabłka świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka cząbru Wykonanie: Słoninę kroimy w drobną kostkę. Na pierwszym etapie wytapiania tłuszczu jest ważne, ąby temperatura nie była za wysoką, bo skwarki zrobią się bardzo twarde. Wkładamy na zimną suchą patelnie i smażymy na średnim ogniu, aż skwarki się przyrumienią, a tłuszcz wytopi. Wprawdzie nie jest to danie zbyt dietetyczne, ale co tam, raz na jakiś czas można zgrzeszyć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/01/smalec-do-chleba.html