Polędwiczki z sosem śliwkowym, ziemniaki z rozmarynem, brokuły z czosnkiem Domowe pralinki - białe z żubrówką, krówki, śliwki w czekoladzie i trufle różane Prócz świetnych receptur i niebanalnych zdjęć, znajdujemy też w książce wiele porad na temat tego, jak kupować dobre, pełnowartościowe produkty spożywcze (wszak Bosacka od lat prowadzi cykl Moje hity z poszczególnych działów to: Kaszi z wędzonym łososiem - polski odpowiednik japońskiego sushi z kaszą jaglaną zamiast ryżu :) Pierogi z kaczką i sosem żurawinowym Krem z białych warzyw z płatkami migdałowymi 44,90 PLN Oprawa: twarda Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie niedziela, 11 grudnia 2016 Bosacka po polsku - recenzja książki Autor: Małgorzata Chyla o 10:21:00 Etykiety: Bosacka, Katarzyna Bosacka, książka kucharska, kuchnia polska, proste przepisy. Ponad 80 przepisów w nowoczesnych aranżacjach sprawia, że książka jest naprawdę warta polecenia - zwłaszcza teraz - w okresie świątecznym - możecie sprawić sobie lub bliskim naprawdę fajny prezent :) Książka podzielona jest na 5 części: mamy przepisy na przystawki zimne, przystawki gorące, zupy, dania główne i desery. Ponadto, jak pisze sama Bosacka - jest to kuchnia dla każdego, kto ma podstawowy sprzęt w kuchni - czyli nóż, deskę do krojenia, garnek i blender.