Składniki 400 g zielonych szparag 2 marchewki 1 mała pietruszka kawałek selera kawałek pora natka pietruszki 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 ziela angielskie 2 l wody sól pieprz 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1. 2. Obrane marchewki, pietruszkę i selera kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju w garnku. Resztę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do wywaru. Kiedy będzie szklista dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. 3. Wywar doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy ziele. Pyszny i aromatyczny krem poleca się na jeszcze mroźne dni. Warzywa podsmażamy przez około 5 minut. Na początek przygotowujemy aromatyczny wywar.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2018/03/19/krem-szparagowy-z-grzankami/