Cisto czekoladowe z masą makową

Iza
Boże Narodzenie
08.12.2016 18:19
Cisto czekoladowe z masą makową

najlepsza jest domowa masa makowa, ale może też być dobrej jakości kupiona w sklepie Smacznego :- ) |Ciasto czekoladowe z masą makową| |Ciasto czekoladowe z masą makową| |Ciasto czekoladowe z masą makową| Składniki: - 120 g masła - 4 łyżki cukru - 6 żółtek - 150 g gorzkiej czekolady - 350 g masy makowej* - 120 g mąki pełnoziarnistej - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 6 białek - szczypta soli |Ciasto czekoladowe z masą makową| Jak upiec ciasto czekoladowe z masa makową? Do przygotowania możecie użyć kupionej w sklepie masy makowej, ale najsmaczniejsze będzie jeśli wykorzystacie przygotowaną przez siebie, aromatyczną i pełną orzechów, migdałów, i suszonych owoców. przepis na ciasto czekoladowe z masą makową. Piekarnik rozgrzać do temperatury 175°C. Masło (w temperaturze pokojowej) utrzeć z cukrem na białą, puszystą masę. Białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę dodać w dwóch porcjach do ciasta i delikatnie wmieszać, nadając ciastu delikatności i puszystości. Na końcu dodać przesiana mąkę z kakao i proszek do pieczenia – dokładnie wymieszać. |Ciasto czekoladowe z masą makową| Lżejsze od makowca, czekoladowe z wyczuwalnym makiem i bakaliami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2016/12/ciasto-czekoladowe-z-masa-makowa.html