Knedelki bananowe z sosem truskawkowym

Magdalena
Dania mączne
08.12.2016 16:34
Knedelki bananowe z sosem truskawkowym

Uwielbiałam je w dzieciństwie 😋 Składniki: 300 g sera białego półtłustego 2 jajka 1 banan 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki kaszy manny Sos: 400 g truskawek mrożonych 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: Do miski wrzucamy ser biały, dodajemy jajka i banana pokrojonego na plasterki. Całość wykonamy w misce i potrzebujemy zaledwie 10 minut! Knedelki są bardzo dobre i znikają w mgnieniu oka, choć przyznam szczerze, że nic nie dorówna knedlom mojej mamy, nadziewanym truskawkami i polanym masełkiem z bułką tartą. Z powstałej masy formujemy małe knedelki, obtaczamy je w mące i wrzucamy do garnka z gotującą się wodą. Sos: Do garnka wrzucamy truskawki, zasypujemy cukrem pudrem i podgrzewamy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Knedelki twarogowe z dodatkiem kaszy manny, słodzone bananami i podane z sosem truskawkowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2016/12/knedelki-bananowe-z-sosem-truskawkowym.html