Składniki
- 500 g makaronu gnocchi
- 3 filety z kurczaka
- 2 puszki kukurydzy
- 2 duże pory
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- pieprz kolorowy
- sól
Sos
- 200 g majonezu
- 50 g jogurtu naturalnego
- 2-3 łyżeczki musztardy
- pieprz czarny
- sól
Przepis
- Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Pory drobno kroimy w półplasterki i dodajemy do makaronu. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Posypujemy kurkumą i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy kurczaka na złoty kolor. Do makaronu dodajemy odcedzoną kukurydze i przestudzonego kurczaka.
Sos
- Do majonezu dodajemy jogurt i musztardę. Doprawiamy pieprzem i solą. Tak przygotowany sos dodajemy do sałatki i mieszamy, aby składniki się połączyły. Sałatkę chłodzimy w lodówce.