spaghetti z owocami morza

Marta
Makarony
01.12.2016 22:15
spaghetti z owocami morza

I już. Składniki: - 300 g mrożonych krewetek, kalmarów, małży (lub gotowa mieszanka) - puszka pomidorów pelati - kilka pomidorków koktajlowych - 4 ząbki czosnku - średnia cebula - pęczek natki pietruszki - garść listków bazylii - sól morska ziołowa - pieprz - łyżeczka cukru - oliwa z oliwek - 1/2 opakowania spaghetti Oliwę z oliwek rozgrzewamy na dużej patelni, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy cukier, natkę pietruszki, bazylię i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz sól i pieprz do smaku. Gdy owoce morza rozmarzną dodajemy sól, pieprz i pomidory z puszki. Gdy zejdzie z nich szron przykrywamy i czekamy do całkowitego rozmrożenia od czasu do czasu mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/12/spaghetti-z-owocami-morza.html