fit: orientalna sałatka z makaronem ryżowym i wieprzowiną teriyaki

Marta
Fit
03.09.2016 21:20
fit: orientalna sałatka z makaronem ryżowym i wieprzowiną teriyaki

Składniki: - 200 g makaronu ryżowego (u mnie grubsze wstęgi) - 150 g schabu wieprzowego - mała puszka kukurydzy - garść szpinaku baby - 1/2 awokado - ogórek szklarniowy - garść pestek słonecznika i sezamu - 2 łyżki sosu rybnego - 3 łyżki sosu sojowego ciemnego - 2 łyżki sosu teriyaki - sok z 1/3 cytryny - łyżka octu ryżowego - 1/2 łyżeczki imbiru - 2 łyżeczki czosnku granulowanego - olej kokosowy do smażenia Pokrojony w paseczki schab przekładam do miski, dodaję łyżkę sosu rybnego, łyżkę sojowego, łyżke teriyaki i łyżeczkę czosnku. Dodaję pozostałą łyżkę sosu rybnego, sojowego, teriyaki, ocet ryżowy, imbir i łyżeczkę czosnku granulowanego. Na patelni mocno rozgrzewam olej kokosowy i smażę schab na złoty kolor, dodaję do makaronu. Wszystkie składniki mieszam ze sobą, w razie potrzeby przyprawiam solą (sosy, których użyłam są dosyć słone, więc może nie być takiej potrzeby). Pestki słonecznika i sezamu prażę na suchej patelni, odkładam na bok. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! Makaron ryżowy przygotowuję wg przepisu na opakowaniu, hartuję zimną wodą, dokładnie odsączam i przekładam do miski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/09/orientalna-saatka-z-makaronem-ryzowym-i.html