W tym momencie posiadasz już wiórki – własnoręcznie przygotowane ze świeżego orzecha lub gotowe z paczki. Jeśli chcesz wykonać domowe mleko roślinne z kokosa czy innych produktów np soi, migdałów, zawsze proporcje będą takie same: ? Jeśli zdarzyło się Tobie kupić gotowe mleko z tego orzecha- spójrz na jego skład. 1 szklanka wiórków kokosowych z paczki lub świeży, rozdrobniony miąższ orzecha. fot.Mrs.ZR WYKONANIE: #Wiórki należy namoczyć w czterech szklankach wody i najlepiej zostawić na noc ( świeże namocz przez 3-4h). ZR # Rozłup go, usuń miąższ ze środka i oczyść z resztki brązowej łupiny. fot.Mrs. Zapewne dotarły do Ciebie informacje o znakomitych właściwościach wszystkiego, co pochodzi z kokosa. Jeśli kupiłaś/ kupiłeś orzech…zrób dziurkę, wypij wodę kokosową i do dzieła… fot.Mrs. Co jeszcze oprócz wody znajduje się na liście składników? Wszystkie mleka roślinne zrobione w domu przechowuj w lodówce maksymalnie 2 dni. Jeśli jesteś fanem orzecha kokosowego polecam rajskie, kokosowe produkty takie jak : ? Zapomnij jednak o mleku kokosowym z kartonika! Przecedź powstałe mleko na sitku lub gazie. Nie odlewaj wody z nocy. Oto przepis na domowe mleko kokosowe.