Bakłażan zapiekany z serkiem 50 minut Składniki: 2 bakłażany 200 g serka śmietankowego 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki pasty sambal olek 3 łyżki grubo siekanej natki pietruszki sól pieprz oliwa z oliwek Wykonanie: Bakłażany kroimy na pół i nacinamy delikatnie w kratkę. W międzyczasie w miseczce mieszamy serek, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę, sambal olek, sól i pieprz. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut, aż bakłażan zmięknie i się ładnie przyrumieni. Oto bakłażan zapiekany z serkiem i pastą sambal olek, która nadaje mu charakteru.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/11/baklazan-zapiekany-z-serkiem.html