Czas przygotowania: na 2 porcje 2 kwaśne jabłka 1/2 łyżeczki cynamonu odrobina mielonych goździków 2 łyżki kawy Inka Klasyczna 400 ml gorącej wody 200 ml gorącego mleka po 2 szczypty kardamonu i imbiru 1/3 łyżeczki cynamonu opcjonalnie miód do posłodzenia Wykonanie: Dziś będzie to aromatyczna kawa Inka z pieczonym jabłkiem i korzennymi przyprawami, cynamonem, kardamonem i imbirem. Z jabłek wydrążamy gniazdka nasienne, posypujemy przyprawami i pieczemy przez 20 minut. Do 2 kubków wsypujemy kawę, zalewamy ją wodą i mlekiem, dodajemy mus jabłkowy i przyprawy. Jeśli napój wyda nam się zbyt mało słodki dosładzamy go, gdy lekko przestygnie, miodem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/11/aromatyczna-kawa-inka-z-pieczonym.html