Zupa katalońska

Magdalena
Zupy
28.11.2016 18:26
Zupa katalońska

Składniki: 400 g polędwicy wołowej 4 ziemniaki 2 duże marchewki 1 op. krojonych pomidorów w puszce 1 szklanka soku pomidorowego 2 cebule 2 ząbki czosnku ok. 1,5 litra bulionu 3 łyżki oliwy 1 łyżka ketchupu łagodnego 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1/3 łyżeczki papryki ostrej mielonej liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz Wykonanie: Wołowinę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Do cebuli wrzucamy pomidory w puszce oraz pokrojone ziemniaki i marchewki. Na tym samym tłuszczu podsmażamy do zeszklenia pokrojoną cebulę oraz ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Następnie wlewamy sok pomidorowy, dodajemy ketchup i przyprawiamy papryką słodką, papryką ostrą, solą oraz pieprzem. Ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewki w półplasterki. Zupa katalońska to gęste i pożywne danie, przygotowane z wołowiny, ziemniaków, marchewki oraz pomidorów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2016/11/zupa-katalonska.html