Cynamonowe gwiazdki

Małgorzata
Desery
28.11.2016 17:56
Cynamonowe gwiazdki

Składniki

230 g mąki pszennej
40 g mąki ziemniaczanej
180 g masła
90 g cukru pudru
1 płaska łyżka cynamonu
szczypta soli

Przepis

Do miski przesiewamy oba rodzaje mąki, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i chłodzimy przez godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 4 mm, delikatnie podsypując mąką. Foremką w kształcie gwiazdki wykrawamy ciasteczka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między ciastkami zachowujemy niewielkie odstępy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczemy przez 15 minut. Dekorujemy polewą czekoladową, cukrem pudrem bądź lukrem. Same również dobrze smakują.