Karkówka z pieczarkami zapiekana w kapuście kiszonej

Monika
Obiad
27.11.2016 21:17
Karkówka z pieczarkami zapiekana w kapuście kiszonej

składniki: ok 900 g karkówki ok 900 g kiszonej kapusty 5-6 średnich pieczarek 5 listków laurowych sól, pieprz ok 400 ml bulionu czubryca zielona Karkówkę pokroić w grube plastry, u mnie wyszło 6 sztuk. Zapiekać ok 1-1,5 godziny na 180 C aż karkówka będzie miękka ( ja sprawdzam widelcem czy już jest gotowa), funkcja termoobieg. Przyprawione mięso odstawić na kilka godzin do lodówki, u mnie stało przez całą noc. Następnie plastry karkówki obsmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Następnie karkówkę oprószyć solidnie z obu stron czubrycą zieloną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/11/karkowka-z-pieczarkami-zapiekana-w.html