Ciasteczka czekoladowe z orzechami

Natalia
Fit
26.11.2016 10:24
Ciasteczka czekoladowe z orzechami

Składniki (12 sztuk): 1 szklanka mąki (u mnie pół szklanki mąki owsianej, pół ryżowej) ok. 60 g dowolnych orzechów (u mnie włoskie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki płynnego miodu 1 łyżka ekstraktu waniliowego Wykonanie: W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz orzechy. Można w nich wyczuć również lekko miodową nutę. Ciasteczka nie są przesłodzone, świetnie sprawdzą się do kawy, herbaty lub ciepłego mleka. Nabierać ciasto łyżką, w wilgotnej dłoni formować kulki i umieszczać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w termoobiegu przez około 8-10 minut w 170 º C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2016/11/ciasteczka-czekoladowe-z-orzechami.html