Opis zupa grzybowa: Zupa grzybowa wykonywana jest na wywarze mięsno – warzywnym lub tylko na warzywnym z dodatkiem grzybów. Składniki: 60 g suszonych grzybów 2 l bulionu warzywnego 3 ziemniaki 50 ml śmietany kremówki 30% 1 cebula 1 łyżka masła Sól, pieprz Zupę grzybową można przyrządzić z grzybów różnorodnych gatunkowo lub tego samego gatunku. Do garnka z grzybami dodajemy zeszkloną cebulę oraz pokrojone ziemniaki. Zapraszam na zupę grzybową, która smakuje jak w świąteczny wieczór u babci. Na końcu zupę doprawiamy solą oraz pieprzem i zabielamy śmietanką. Zupa grzybowa jest bardzo szybka do przyrządzenia oraz bardzo prosta.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://foodmagazine.pl/zupa-grzybowa/