Smacznego :) 1 porcja - 620 kcal - białka - 16 g - tłuszcze - 32,5 g - węglowodany - 63 g - błonnik - 11 g Zapraszam na fanpage na Facebooku oraz Instagram wtorek, 22 listopada 2016 Spaghetti z czerwonym pesto Autor: Małgorzata Chyla o 08:35:00 Etykiety: czerwone pesto, makaron pełnoziarnisty, makaron z pesto, oliwki, pesto, pesto czerwone, prosty makaron, spaghetti, spaghetti z pesto, suszone pomidory, szybki makaron, szybki obiad, zdrowo, zdrowy obiad Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Pyyyycha !!! SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 620 kcal) 350-400 g makaronu spaghetti 1 słoiczek pomidorów suszonych w oleju ( z ziołami ) 2 ząbki czosnku garść orzechów włoskich (u nas zamiast pinii) 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz 4 łyżki oliwek (wedle upodobania) świeża bazylia do przybrania PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Dzisiaj spaghetti - jak zwykle u nas pełnoziarniste - z czerwonym pesto z suszonych pomidorów. Kolejny w ostatnim czasie przepis na makaron na moim blogu :)