Uwaga - danie jest bardzo sycące! 150 g dyni (bez skóry i pestek) 30 g cebuli 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki sól, pieprz, szczypta ostrej papryki 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w półksiężyce. Smacznego :) 1 porcja - 380 kcal - białko - 24,3 g - tłuszcze - 26,9 g - węglowodany - 10,9 g - błonnik - 5,7 g Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram Dzisiaj proponuję Wam świetny omlet z dynią i cebulą - danie świetnie nada się na lunch , lekki obiad czy kolację - albo wytrawne śniadanie - do wyboru :) Na małą patelnię przekładamy odcedzone warzywa i zalewamy masą jajeczną. Jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.