Składniki: podwójna pierś z kurczaka 500 g pieczarek 180 g sera żółtego mały pęczek szczypiorku 1 łyżka oleju 1 łyżka masła sól, pieprz majonez (lub wiórki masła) Na każdym rozsmarować 2-3 łyżeczki majonezu (ma on spowodować, że mięso w czasie pieczenia się nie wysuszy. Można też użyć w tym celu wiórków masła, ale majonez nadaje dodatkowo smak). Każdą część piersi przekroić w poprzek na pół i lekko rozbić pięścią. Proste składniki, niewiele pracy a efekt przyjemnie zaskakujący – miękki, soczysty kawałek mięsa pod grzybowo-serowo kołderką. Każdy kawałek fileta oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Często przygotowuję je na spotkania z przyjaciółmi. Na majonezie ułożyć warstwę pieczarek i posypać ją startym serem. Piec w temp. 180 C ok. 30 minut. Patelnię zdjąć z ognia i dodać posiekany szczypiorek.