Na nim układamy herbatniki nasączone alkoholem (wódkę wlewamy na talerzyk i z obu stron maczamy w niej herbatniki). Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku (160-170 st.) ok. 30 minut. Następnie przygotowujemy krem: żółtka, mąkę, budynie i 1/2 szklanki mleka miksujemy na gładka masę. Potem miękkie masło miksujemy lub ucieramy na puszystą masę i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Na gotujące się mleko wlewamy powoli masę budyniową i energicznie mieszamy. Pokruszoną czekoladę z wodą rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Pokruszoną czekoladę z wodą rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do ubitej piany wsypujemy wymieszany mak z wiórkami i łyżką delikatnie mieszamy. Ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 2 godz. Ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 2 godz. Smacznego! Przygotowanie: