Składniki 500 g pieczarek 1 szkl ciecierzycy 1 liść laurowy 3 ziela angielskie 1-2 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 1 łyżka musztardy sok z cytryny kolorowy pieprz 2 łyżki mielonych suszonych grzybów tymianek natka pietruszki makaron penne woda olej do smażenia 1. Ciecierzycę namaczamy w wodzie około 4-6 godzin. Gotujemy w 4 szklankach lekko osolonej wody do miękkości. 2. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy liść laurowy, ziela angielskie, sól oraz mielone grzyby. 4. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą. Doprawiamy śmietaną, sokiem z cytryny, musztardą, tymiankiem i kolorowym pieprzem. Makaron z pieczarkami i ciecierzycą doprawiłam mielonymi suszonymi grzybami.