Tort dwusmakowy

Małgorzata
Ciasta
24.07.2016 23:23
Tort dwusmakowy

Składniki biszkopt kakaowy 2szt ( tortownica 24 cm ) 2 x 3 jajka 2 x 3/4 szkl mąki 2 x 1/2 szkl cukru 2 x 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 x 1 łyżka kakao biszkopt waniliowy 2szt ( tortownica 24 cm ) 2 x 3 jajka 2 x 3/4 szkl mąki 2 x 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 x 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia krem 2 x 330 ml śmietany 30% 1,5 białej czekolady 1 mleczna czekolada nasączenie 2 cytryny 3 szkl wody dodatkowo dżem wiśniowy dzem z czarnej porzeczki masa cukrowa lukier 1. 4. Na podkładzie układamy pierwszy jasny biszkopt, nasączamy, smarujemy dżem porzeczkowym i jasnym kremem. 8. Na samym dole nakładamy cienką warstwę jasnego kremu, to samo robimy na wierzchu. 5. Nakładamy biszkopt kakaowy, nasączamy, smarujemy dżemem wiśniowym i brązowym kremem. Dalej drugi jasny blat nasączamy, smarujemy dżemem porzeczkowym i białym kremem. Ubijamy na sztywno białka, dodajemy cukier i wanilię, następnie po jednym żółtku. 2. Śmietanki przelewamy do dwóch garnków. Zimne wstawiamy do lodówki na minimum 8 godzin. 3. Z obu cytryn wyciskamy sok.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/07/17/tort-dwusmakowy/